Saeima aicina skolēnus „ēnot” parlamenta deputātus un darbiniekus

(14.01.2016.)

Ja vēlies ielūkoties Saeimas darba ikdienā un izzināt deputātu un parlamenta darbinieku darba aizkulises, nenokavē iespēju un līdz 3.februārim piesakies Ēnu dienai Saeimā! Pieteikties Ēnu dienai aicināts ikviens skolēns, kurš vēlas iepazīst parlamenta ikdienu un būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā.

„No jūsu zinātkāres, uzdrīkstēšanās un vēlmes sasniegt savus mērķus ir atkarīga Latvijas nākotne. Aicinu jūs aktīvi iesaistīties un līdzdarboties Ēnu dienā Saeimā!” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Ēnu dienā, kas šogad notiks 10.februārī, skolēni aicināti sekot Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces, Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un Saeimas deputātu darbam.

Skolēniem piedāvāta iespēja iepazīt Saeimas darbu, „ēnojot” arī parlamenta juristus, tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, komisiju konsultantus, kā arī citus darbiniekus.

Ēnu dienā paredzēta arī tradicionālā Saeimas priekšsēdētājas uzruna Sēžu zālē, arī Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Tāpat Ēnu dienas dalībnieki varēs apmeklēt komisiju sēdes un citus parlamenta plānotos pasākumus, kā arī apskatīt Saeimas nama reprezentācijas telpas.

Lai pieteiktos „ēnot” kādu no parlamenta deputātiem vai darbiniekiem, jāaizpilda Saeimas mājaslapā publicētā pieteikuma anketa, motivācijā norādot, kāpēc vēlas piedalīties Ēnu dienā parlamentā un kuru deputātu vai darbinieku vēlas "ēnot". Pieteikumā jānorāda arī informācija par sevi, un anketa līdz 3.februārim jānosūta uz e-pastu: pasakumi@saeima.lv.

Informācija par apstiprinātajiem Ēnu dienas dalībniekiem ar ziņām par to, kuru deputātu vai darbinieku „ēnos”, tiks publicēta pēc 3.februāra Saeimas mājaslapā Ēnu dienai veltītajā sadaļā: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1.

Parlaments „ēnām” savas durvis vērs jau astoto reizi. Saeima ir viena no populārākajām „ēnošanas” vietām mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 1500 skolēnu no visas Latvijas.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt