EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere: Kalnu Karabahas konflikta risinājums jāturpina meklēt miermīlīgā ceļā

(13.01.2016.)
VideoGalerija

Kalnu Karabahas konflikta risinājums jāturpina meklēt miermīlīgā ceļā. Pēdējā laikā novērotā konflikta eskalācija ir satraucoša. To uzsvēra Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, delegācijai Saeimas namā tiekoties ar Armēnijas Republikas Nacionālas Asamblejas prezidenta vietnieku Eduardu Šarmazanovu (Eduard Sharmazanov).

Sarunā I.Lībiņa-Egnere apliecināja, ka Latvija atbalsta Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Minskas grupas centienus konflikta risināšanā. Tikšanās laikā EPPA Latvijas delegācijas vadītāja atzinīgi vērtēja šīsdienas tikšanos, uzsverot, ka tā ir laba un turpināma parlamentārās diplomātijas prakse – tikties klātienē, lai pārrunātu jautājumus, kuru risināšana ir visu interesēs. Sarunā piedalījās arī EPPA Latvijas delegācijas pastāvīgā pārstāve Inese Laizāne un pastāvīgā pārstāvja aizstājēji Boriss Cilevičs un Nellija Kleinberga.

Viesojoties Latvijā, E.Šarmazanovs tikās arī ar Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu, kā arī ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Armēnijas parlamentu pārstāvjiem. Vizītes ietvaros tika pārrunāti arī ekonomiskās sadarbības jautājumi un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā notikušā ES Austrumu partnerības Rīgas samita lēmumu īstenošana. 

Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā. EPPA Latvijas delegāciju vada Inese Lībiņa-Egnere, tajā strādā divi pastāvīgie pārstāvji – Andris Bērziņš un Inese Laizāne -, kā arī trīs pastāvīgā pārstāvja aizstājēji – Boriss Cilevičs, Nellija Kleinberga un Romāns Mežeckis.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663433683206
Video: https://www.youtube.com/watch?v=hdVg00Oscds
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā