Saeimas darbinieki dalīsies prezidentūras organizēšanas pieredzē ar Slovākijas un Bulgārijas kolēģiem

(09.12.2015.)

Lai izzinātu Latvijas pieredzi prezidentūras parlamentāro pasākumu sagatavošanā un rīkošanā, šonedēļ un nākamnedēļ Saeimā viesosies Slovākijas parlamenta un Bulgārijas Nacionālās asamblejas administrācijas darbinieki. Slovākijai prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē būs nākamā gada otrajā pusē, bet Bulgārijai – 2018.gada otrajā pusē.

Slovākijas parlamenta darbinieki Saeimā uzturēsies no 10. līdz 12.decembrim, savukārt Bulgārijas – no 14. līdz 16.decembrim. 

Vizītes laikā slovāki un bulgāri vēlas iepazīties ar Saeimas uzkrāto pieredzi, prezidentūras laikā organizējot parlamentāros pasākumus, konferences un augsta līmeņa amatpersonu vizītes, ar tehniskiem jautājumiem par prezidentūras sagatavošanas procesu, kā arī ar tulku, publicitātes un mediju darba organizēšanu.

Viesiem paredzētas tikšanās ar Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāri Karinu Pētersoni, Sabiedrisko attiecību biroja, Saeimas Administrācijas nodaļu, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāvjiem, kā arī plānota ekskursija Saeimas namā un Nacionālās bibliotēkas apskate.

Prezidentūras laikā šī gada pirmajā pusē Rīgā uz parlamentārajām konferencēm ieradās ap tūkstoš parlamentāriešu no visas Eiropas. Kopumā Saeima prezidentūras laikā rīkoja sešus pasākumus – piecus Rīgā un vienu Briselē sadarbībā ar Eiropas Parlamentu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā