Saeimas priekšsēdētāja teiks uzrunu tiesībsarga 2015.gada konferences atklāšanā

(08.12.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 9.decembrī, teiks uzrunu ikgadējās tiesībsarga konferences atklāšanā, kurā plānots skatīt tiesībsarga darbu pēdējo piecu gadu laikā, kā arī diskutēt par nozīmīgākajiem atzinumiem, rekomendācijām un to izpildi. Tāpat konferences atklāšanā uzrunas teiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un Latvijas Republikas tiesībsargs Juris Jansons.

Šogad konferencē uzmanību plānots veltīt jautājumiem par mediju neatkarību un informācijas plurālismu, kā arī sabiedriskā medija pieejamību visā Latvijā. Tāpat konferences dalībnieki diskutēs par bērnu tiesībām uz pilnvērtīgu attīstību, pievēršoties tādām tēmām kā vardarbība pret bērniem, preventīvais darbs ar bērniem Latvijā un brīvības ierobežošanas ietekme uz bērna tiesību īstenošanu.

Īpaša loma pasākumā atvēlēta atskatam uz tiesībsarga paveikto pēdējo piecu gadu laikā, jo šī būs noslēdzošā konference tiesībsarga Jura Jansona vadībā. Viņa pilnvaru termiņš beidzas 2016.gada 16.martā.

Konferences sākums paredzēts trešdien, 9.decembrī, pulksten 10.00 Tiesībsarga birojā, Rīgā, Baznīcas ielā 25. Konference notiks no 9. līdz 11.decembrim.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā