Lībiņa-Egnere Saeimā tiekas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu pārstāvjiem, kas stažējas Rīgā

(30.10.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere piektdien, 30.oktobrī, Saeimas namā tikās ar Rīgas Juridiskās augstskolas padziļinātās programmas tiesībās un ekonomikā pārstāvjiem. Programmu 12 nedēļu garumā Latvijā apgūst publiskās administrācijas un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē viena no prioritātēm bija sadarbība ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm, un arī patlaban šis ir svarīgs Eiropas Savienības ārpolitikas dienaskārtības jautājums. Latvija ir ieinteresēta veicināt reģionālo sadarbību, tostarp drošības stratēģiju jomā, ekonomikā, kā arī politiskajā un administratīvajā līmenī. Publiskās pārvaldes darbinieku izglītības programmas ir noderīgs veids, kā iepazīstināt citu valstu kolēģus ar Latvijas labo praksi jautājumos, kas saistīti ar likumdošanas procesu, sabiedrības līdzdalību un parlamenta atvērtības iespējām, sacīja I.Lībiņa - Egnere.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre stažierus iepazīstināja ar Saeimas darbu, kā arī atbildēja uz jautājumiem par Latvijas parlamenta sadarbību ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu likumdevējiem.

Sarunā stažieri interesējās par sieviešu līdztiesību Latvijas politiskajā sistēmā. I.Lībiņa-Egnere sacīja – neskatoties uz nelielo sieviešu pārstāvniecību Saeimā, sievietes ieņem daudzus valsts līmenī nozīmīgus amatus. Tāpat programmas dalībnieki interesējās par starptautisko līgumu ratificēšanu Latvijā. 

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere informēja par jauniešu līdzdalību politiskajos procesos un projektu “Jauniešu Saeima”, kas ir iespēja jauniešiem gūt reālu pieredzi līdzdalības demokrātijas īstenošanā.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedre pastāstīja par izaicinājumiem, strādājot Latvijas parlamentā, un vēlēja stažieriem veiksmīgu mācību procesu Rīgā.

Rīgas Juridiskās augstskolas padziļinātā programma tiesībās un ekonomikā paredzēta publiskās administrācijas un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem no Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde