Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pozitīvas emocijas palīdz sadziedēt arī kara rētas

(29.09.2015.)

“Prieks un pozitīvas emocijas dod dzīvesprieku un palīdz sadziedēt kara rētas. Briesmīgi, ka pat mūsdienu Eiropā ir jāpiedzīvo karš un bērni kļūst par kara upuriem,” teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 29.septembrī, pēc tikšanās ar Ukrainas bērniem, kuriem par labdarības akcijā “Kara bērni” saziedotajiem līdzekļiem nodrošināta divu nedēļu ilga sociālās rehabilitācijas programma Latvijā.

Bērni Saeimas priekšsēdētāju sagaidīja uzposušies tautiskās blūzēs un kreklos, dziedot skanīgu ukraiņu dziesmu. I.Mūrniece bērniem bija sarūpējusi pārsteigumu - viņa ieradās kopā ar Dakteriem Klauniem, kuri tik lieliski prot iepriecināt daudzus bērnus, liekot aizmirst par raizēm un slimībām.

Gada sākumā, atbalstot Rotari Rīdzenes kluba iniciatīvu, I.Mūrniece kļuva par labdarības akcijas “Kara bērni” patronesi. Jūlijā notika labdarības koncerts “Kara bērni”, kurā piedalījās daudzi Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki. Gūtie ziedojumi izmantoti Ukrainas bērnu sociālajai rehabilitācijai. Šobrīd rehabilitācijas centrā uzturas jau otrā bērnu grupa no Ukrainas - 14 bērni no Čerņigovas apgabala, kuri kara šausmas skatījuši savām acīm un karā zaudējuši kādu no vecākiem.

Saeimas priekšsēdētāja īpašu paldies saka Latvijas cilvēku dāsnumam un labvēlībai, kuri atsaucās un labdarības akcijā “Kara bērni” ziedoja, lai Ukrainas bērniem būtu iespēja Latvijā izbaudīt bērnību un mieru, aizmirst kara šausmas. 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659236194822
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā