Saeimā 9.oktobrī Atvērto durvju diena

(25.09.2015.)

Atvērto durvju diena Saeimā 

Piektdien, 9.oktobrī, Saeimā notiks tradicionālā Atvērto durvju diena. Tajā interesentiem, īpaši skolēniem, būs iespēja klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī vairāk uzzināt par parlamenta īstenotajiem izglītojošiem projektiem – “Jauniešu Saeima” un skolu programma “Iepazīsti Saeimu”.

Nākamais mūsu valstij būs nozīmīgs gads, jo atzīmēsim Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienu.

Gatavojoties šim notikumam, Atvērto durvju dienā apmeklētāji varēs aplūkot informatīvi izglītojošu ekspozīciju "Brīvības ceļš" par laiku no Latvijas neatkarības atjaunošanas un 1991.gada janvāra barikādēm līdz valstiskās neatkarības nostiprināšanai un parlamentārās demokrātijas atjaunošanai.

Īpaši parlamentu apmeklēt šajā dienā aicināti skolēni, lai papildinātu savas zināšanas par Latvijas jaunāko laiku vēsturi. Būs arī iespēja nofilmēties video apsveikumā Latvijai, gatavojoties tās 100.dzimšanas dienai.

Kā katru gadu, arī šogad Atvērto durvju dienai ir izstrādāts īpašs maršruts, kurā ikviens parlamenta apmeklētājs varēs apskatīt Sēžu zāli, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli un Dāvanu zāli. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī reprezentācijas telpas, kuras parlamenta ikdienas ekskursiju laikā nav pieejamas.

Saeimas nams apmeklētājiem 9.oktobrī būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Atvērto durvju dienai interesenti aicināti līdz šī gada 2.oktobrim pieteikties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas telpās vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. Pieteikties var pa e-pastu info@saeima.lv, nosūtot aizpildītu pieteikuma anketu, kurā jānorāda personu dati (vārds, uzvārds, personas kods un grupas atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numurs). Papildu informācija pa tālruni 67087321.

Pieteikuma anketa Atvērto durvju dienai

Apmeklējuma laiki skolām

Informatīvais plakāts

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde