I.Latkovskis: maz jēgas par patvēruma meklētājiem kaislīgi spriedelēt Saeimas kabinetos; deputāti dosies izbraukuma sēdē uz „Muceniekiem”

(08.09.2015.)

„Patlaban diskusija par patvēruma meklētājiem aizvien biežāk pārtop par banalizētu galējību sadursmi. Vieni patvēruma meklētājus uzskata par svētiem vajātajiem, otri - par noziedzīgiem pasaules blandoņām. Maz jēgas gudri un kaislīgi spriedelēt sociālajos tīklos vai uz dīvāna un Saeimas kabinetos sēžot. Kaut nelielai objektivitātei mums savām acīm jāredz patvēruma meklētāju ikdienas dzīve,” uzsver Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Komisija trešdien, 9.septembrī, izbraukuma sēdē dosies uz patvēruma meklētāju izmitināšanas centru „Mucenieki”, lai klātienē noskaidrotu, kā centrs strādā, un uzklausītu tajā izmitinātos patvēruma meklētājus.

„Jautājums par patvēruma meklētājiem prasa koordinētu Saeimas, valdības un visas sabiedrības rīcību. Ar šo sēdi komisija sāk iztaujāt valdību par patvēruma meklētāju jautājumiem. Vienlaikus tā būs iespēja arī sabiedrībai vairāk uzzināt par jautājumiem, kas to šobrīd tik ļoti satrauc. Korektas informācijas trūkums paver milzīgas iespējas interpretācijām, kas savukārt izraisa ļoti negatīvas kaislības gan tautā, gan arī starp politiķiem. Nekontrolētas migrācijas vilnis ir pārāk bīstams, lai mēs to sagaidītu ar nekontrolētām emocijām,” uzsver I.Latkovskis.



Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot sēdes norisi, lūdzam sazināties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālisti Undīni Priekuli, zvanot pa tālruni 67219185 vai rakstot uz e-pastu undine.priekule@pmlp.gov.lv.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā