Atvērtās debates „Jauniešu līdzdalība sabiedrībā”

(12.08.2015.)

Atzīmējot Starptautisko jaunatnes dienu, Saeimā trešdien, 12.augustā, notika atvērtās debates „Jauniešu līdzdalība sabiedrībā”, ko organizē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pasākuma atklāšanā tā dalībniekus uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars, kā arī izglītības ministre Mārīte Seile.

Jauniešu debates ievadīja paraugdebašu turnīrs „Jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai nodrošināt balsošanas iespējas pašvaldību vēlēšanās no 16 gadu vecuma”. Turnīrā piedalījās Saeimas deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, deputāts Rihards Kols un Labklājības ministrijas parlamentāras sekretārs Reinis Uzulnieks, kā arī Jauniešu Saeimas deputāti Viktors Urkauskis, Edgars Korsaks-Mills un Dāvids Brics.

Pasākumā pētījumu „Jauniešu politiskā līdzdalība Latvijā” prezentēja Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Anda Laķe, bet Strukturētā dialoga nacionālās darba grupas vadītājs un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvis Vilis Brūveris prezentēja strukturētā dialoga rekomendācijas jauniešu politiskajai līdzdalībai.

Debašu izskaņā notika paneļdiskusija „Jauniešiem līdzdalība sabiedrībā ir vienaldzīga vai tikai atšķirīga?”. Tajā piedalījās Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens, jauniešu līdzdalības projektu autore Madara Peipiņa, Eiropas Parlamenta Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas Latvijas delegācijas preses sekretārs Kārlis Būmeisters, kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes Jaunatnes nodaļas vadītājs Dimitrijs Zverevs.

 

Konferences materiāli:

Programma

Prezentācijas:

Anda Laķe: Jauniešu politiskā līdzdalība Latvijā: fakti un interpretācijas
Vilis Brūveris: Strukturētā dialoga rekomendācijas par jauniešu politisko līdzdalību

Foto
Atklāšanas video 
Videoieraksts

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde