Saeimā notiks konference „Kāds progresīvais nodoklis ir vajadzīgs Latvijā?”

(04.06.2015.)

Piektdien, 5.jūnijā, Saeimā notiks konference „Kāds progresīvais nodoklis ir vajadzīgs Latvijā?”. Konferenci rīko Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Konferences atklāšanā ievadvārdus teiks Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš. Tās pirmo daļu vadīs Saeimas deputāts Igors Pimenovs, savukārt otro – deputāts Ivars Brīvers.

Konferencē īpaša uzmanība tiks pievērsta esošās nodokļu politikas ietekmei uz sociālo nevienlīdzību Latvijā, kā arī tam, vai progresīva nodokļu politika var vienlaikus palielināt valsts budžeta ieņēmumus, stimulēt ekonomisko izaugsmi un mazināt sociālo nevienlīdzību. Tāpat tiks diskutēts par ieguvumiem un riskiem, ieviešot progresīvo nodokļu sistēmu. Konferences dalībnieki arī spriedīs, kuros nodokļos ir iespējams īstenot progresivitātes principu.

Konferences pirmajā daļā kā runātāji uzstāsies deputāts un Banku augstskolas profesors I.Brīvers, biedrības „Progresīvie” valdes priekšsēdētājs Ansis Dobelis, Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, Baltijas Starptautiskā ekonomiskās politikas studiju centra zinātniskā līdzstrādniece Anna Zasova, DnB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, SIA „Smart Continent LV Ekoterm” ģenerāldirektors, ekonomists Gints Turlajs, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Dainis Zelmenis, kā arī deputāts I.Pimenovs.

Savukārt konferences otrajā daļā plānota diskusija, kurā piedalīsies Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, biedrības „Progresīvie” valdes priekšsēdētājs A.Dobelis, Latvijas Darba devēju konfederācijas sociālo lietu un sociālās drošības eksperts Pēteris Leiškalns, KPMG vecākā nodokļu konsultante Gunta Kauliņa un SIA „Smart Continent LV Ekoterm” ģenerāldirektors, ekonomists G.Turlajs.

Konference „Kāds progresīvais nodoklis ir vajadzīgs Latvijai?” piektdien, 5.jūnijā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00.

Konferences norisei tiešraidē varēs sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Konferences programma



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde