Saeimas deputāti un darbinieki ikgadējā pavasara talkā sakops Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni

(14.05.2015.)

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 15.maijā, tradicionāli piedalīsies pavasara talkā „Dāvana Latvijai”, lai, godinot Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemiņu, sakoptu viņa dzimtas māju „Auči” apkārtni.

Šā gada talkā iecerēts kopīgi stādīt pīlādžus, liepas un Saeimas dāvinātus piecus ozolus. 

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pēc viņa iniciatīvas 2007. un 2008.gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

2009.gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, bet gadu vēlāk netālu no Engures tika iestādīts jauns priežu mežs. Savukārt aizpērn un pērn Saeimas deputāti un darbinieki sakopa Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni.

Talka J.Čakstes dzimtas mājās „Auči” Ozolnieku novada Sidrabenes pagastā piektdien, 15.maijā, sāksies plkst.13.00.

Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot talkas norisi, lūdzam līdz 15.aprīļa plkst.10.00 sazināties ar Preses dienestu, zvanot 67087266 vai rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv. 







Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt