Deputāti apmeklēs skolas, lai stāstītu par darbu Saeimā un Eiropas Savienību

(07.05.2015.)

Saeimas deputāti, atzīmējot Eiropas dienu, jau astoto gadu pēc kārtas piedalīsies akcijā „Atpakaļ uz skolu” un apmeklēs skolas, lai skolēniem stāstītu par darbu Saeimā un Eiropas Savienību (ES).

Akcijas laikā deputāts Hosams Abu Meri (VIENOTĪBA) dodas uz Rīgas Centra humanitāro vidusskolu, deputāts Aldis Adamovičs (VIENOTĪBA) - Preiļu Valsts ģimnāziju, Preiļu 1.pamatskolu un Preiļu 2.vidusskolu, deputāts Valērijs Agešins (SASKAŅA) - Liepājas A.Puškina 2.vidusskolu, deputāts Inesis Boķis (VIENOTĪBA) apmeklē Valmieras Valsts ģimnāziju, savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne – Rīgas 25.vidusskolu un Rīgas Ķengaraga vidusskolu.

Alūksnes ģimnāziju apmeklē deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), deputāts Igors Pimenovs (SASKAŅA) viesojas Rīgas Rīnūžu vidusskolā, bet deputāte Inguna Sudraba (NSL) – Gulbenes novada Valsts ģimnāzijā un Gulbenes 2.vidusskolā. 

Deputāte Silvija Šimfa (NSL) dodas uz Krāslavas Valsts ģimnāziju un Aglonas vidusskolu, savukārt deputāte Zenta Tretjaka (SASKAŅA) apmeklē Jelgavas 6.vidusskolu un deputāts Juris Viļums (LRA) – Ezernieku vidusskolu. 

Tāpat Saeimas darbinieki akcijas laikā jau pabijuši Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā, Aizputes vidusskolā, Alsungas vidusskolā, Brocēnu vidusskolā un Nīgrandes pamatskolā.

Akciju „Atpakaļ uz skolu” 2007.gadā aizsāka Vācija, kad tā bija ES prezidējošā valsts. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību. Vēlāk akcija kļuva populāra arī citās ES valstīs, tostarp Latvijā.






Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt