Apkopotas 5.Jauniešu Saeimai iesniegtās idejas

(31.03.2015.)

Tuvojoties ikgadējai Jauniešu Saeimai, idejas, ar kurām kandidāti vēlēšanu laikā sacentās par iekļūšanu 5.Jauniešu Saeimā, apkopotas četru deklarāciju projektos. Jaunieši, kuri 27.aprīlī sanāks Saeimas namā, aicināti iepazīties ar deklarāciju projektiem un izteikt savus priekšlikumus.

Ar deklarāciju projektiem var iepazīties Jauniešu Saeimas mājaslapā http://jauniesusaeima.lv/lapa/deklaraciju-projekti/. Tajos ietvertas jauniešu idejas četrās jomās – izglītības un kultūras, sabiedrības un cilvēktiesību, aizsardzības un drošības, kā arī Eiropas Savienības jautājumos.

Jauniešu Saeimā iekļuvušie dalībnieki savus priekšlikumus deklarāciju projektu pilnveidošanai aicināti iesniegt līdz 9.aprīlim, sūtot uz e-pastu info@jauniesusaeima.lv. Priekšlikumiem jābūt pēc iespējas precīzi formulētiem, kā arī jānorāda konkrēts deklarācijas projekts un punkts, ko vēlas grozīt. Ar iesniegtajiem priekšlikumiem no 20.aprīļa varēs iepazīties Jauniešu Saeimas mājaslapā. 

5.Jauniešu Saeimas deputāti iesniegtos priekšlikumus apspriedīs, 27.aprīlī strādājot kādā no četrām nozaru komisijām – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Eiropas lietu komisijā, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

5.Jauniešu Saeimas vēlēšanās kandidēja 135 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 4589 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no četriem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem – 78 pieteiktas idejas.

Jauniešu Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam, un projekta centrālais notikums būs 27.aprīlī, kad ievēlētie 5.Jauniešu Saeimas dalībnieki sanāks Saeimas namā. 5.Jauniešu Saeimas vēlēšanas notika no 9.februāra līdz 15.martam interneta vietnē – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv

Pasākumu rīko Saeima, un tas notiks jau piekto gadu pēc kārtas. Projekta informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, www.youtube.com/jauniesusaeima un Twitter@jauniesusaeima un @jekaba11.


Informatīvs plakāts par 5.Jauniešu Saeimu: https://www.saeima.lv/prese/JS_plakats_2015.pdf

Jauniešu Saeimas deputātu pieredzes stāsti: https://www.youtube.com/watch?v=ArgHLWoXPPk

Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt