Sabiedrības saliedētības komisijas darbu Ēnu dienā pārņems skolēni

(10.02.2015.)

Trešdien, 11.februārī, Ēnu dienā Saeimā Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā deputātu vietās pie diskusiju galda sēdīsies parlamentāriešu ēnas, lai runātu par imigrācijas, repatriācijas un diasporas jautājumiem un lai rastu idejas, kā politiķiem palielināt sabiedrības uzticību.

„Esmu gatavs riskēt, komisijas darbu ar visiem vadošajiem amatiem nododot ēnām un cerot, ka pēc tam skolēni nobalsos par komisijas vadības atdošanu deputātiem. Kas neriskē, tas nevinnē! Ko mēs ceram iegūt? Pirmkārt, ēnas būs ne tikai pasīvi komisijas darba vērotāji, bet arī paši iejutīsies deputātu lomā. Otrkārt, esmu drošs, ka no jauniešiem saņemsim radošus impulsus turpmākajam darbam,” pirms gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, akcentējot, ka gaidāma radoša un atraktīva sēde.

„Komisijas deputātu ēnas diskutēs par to, vai no valsts budžeta ir jāmaksā pārcelšanās pabalsti tiem latviešu diasporas pārstāvjiem, kas no ārzemēm pārceļas atpakaļ uz dzīvi Latvijā, un vai mūsu valstij jāfinansē diasporas latviešu iespēja ārzemēs iegūt izglītību latviešu valodā,” norāda komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat ēnas spriedīs, vai Latvijai ir jāveicina imigrācija, proti, ārzemnieku ieceļošana Latvijā, lai mūsu valstī apmestos uz pastāvīgu dzīvi, norāda komisijas priekšsēdētājs. Ēnām būs iespēja uzdot jautājumus komisijas deputātiem.

Komisijas sēdi vadīs I.Latkovska ēna, tāpat no komisijas deputātu ēnu vidus tiks izvēlēts komisijas priekšsēdētāja biedrs un komisijas sekretārs.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 11.februārī, plkst.12.00 notiks Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā