Saeima atbalsta finansējuma pārdali piena ražotāju atbalstam saistībā ar Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret Latviju

(27.11.2014.)

Saeima ceturtdien, 27.novembrī, atbalstīja apropriācijas pārdali, lai atbalstītu piena ražotājus, kuri cietuši no Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret mūsu valsti.

Finansiāls atbalsts arī paredzēts, lai segtu ar ciltsdarbu saistītos maksājumus par piena šķirņu slaucamo govju produktivitātes datu izvērtēšanu.

Atbalsta sniegšanai piena produktu ražotājiem Zemkopības ministrijas apakšprogrammā „Valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai” tiks pārdalīti 3 miljoni eiro no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas „Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti” un nepilni 5 miljoni eiro no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas „Valsts parāda vadība”.

Nepieciešamo finansējumu Zemkopības ministrijai uzdots pieprasīt no Eiropas Komisijas finanšu līdzekļiem, kas pēc tā piešķiršanas būs jāieskaita valsts pamatbudžeta ieņēmumos, informē Finanšu ministrija.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt