Parlamentārās izmeklēšanas komisijās būs divi pārstāvji no katras frakcijas

(13.11.2014.)

Saeimas Prezidija un Frakciju padome ceturtdien, 13.novembrī, vienojās deleģēt darbam Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā un parlamentārās izmeklēšanas komisijā saistībā ar bankas „Citadele” pārdošanu pa diviem pārstāvjiem no katras frakcijas. Komisiju locekļu kandidāti jāpiesaka līdz 20.novembrim.

Pēc 36 deputātu pieprasījuma Saeima 11.novembrī pieņēma lēmumu „Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī notikušās traģēdijas Zolitūdē cēloņus un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā”.

Savukārt 13.novembrī pēc 34 deputātu pieprasījuma Saeima pieņēma lēmumu „Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par valstij piederošo 75% bankas Citadele akciju pārdošanas procesa virzību, pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijiem, akciju pārdošanas līgumā ietvertajiem noteikumiem, izdevumiem pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā”.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde