Ilgtspējīgas attīstības komisiju vadīs Māris Kučinskis

(06.11.2014.)

Jaunizveidotās Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja amatā ceturtdien, 6.novembrī, komisijas locekļi ievēlēja Māri Kučinski, kurš Saeimā ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

M.Kučinskis bija deputāts arī iepriekšējos četros Saeimas sasaukumos un strādājis Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Eiropas lietu komisijā, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, kā arī Saimnieciskajā komisijā. M.Kučinskis arī vadījis parlamenta Nacionālās drošības komisiju. Tāpat M.Kučinskis bijis Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien deputāti ievēlēja Jāni Dombravu (VL-TB/LNNK), savukārt par sekretāru – Intu Dālderi (VIENOTĪBA).

Komisijā strādās arī deputāti Andris Buiķis (VL-TB/LNNK), Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Boriss Cilevičs (SASKAŅA), Ainārs Mežulis (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS), Sergejs Potapkins (SASKAŅA), Artis Rasmanis (ZZS), Jānis Ruks (LRA), Silvija Šimfa (NSL), Juris Šulcs (VIENOTĪBA), Jānis Tutins (SASKAŅA), Ilze Viņķele (VIENOTĪBA), Dzintars Zaķis (VIENOTĪBA) un Ivars Zariņš (SASKAŅA).

Ilgtspējīgas attīstības komisija izveidota saskaņā ar šī gada oktobrī veiktajiem grozījumiem Saeimas Kārtības rullī. Komisija pārraudzīs Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam ieviešanu, kā arī uzraudzīs šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Plānots, ka jaunā komisija, sniedzot savus atzinumus un priekšlikumus, līdzdarbosies citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā