Juridiskā komisija: maksātnespējas administratori 3 mēnešu laikā varēs izlemt, vai kļūt par valsts amatpersonām

(15.10.2014.)

Maksātnespējas administratoriem būs tiesības trīs mēnešu laikā izlemt, vai kļūt par valsts amatpersonām, paredz Saeimas Juridiskajā komisijā trešdien, 15.oktobrī, konceptuāli atbalstītais grozījums Maksātnespējas likumā.

Saskaņā ar Saeimā šī gada 25.septembrī pieņemtajiem likuma grozījumiem maksātnespējas administratori no 2015.gada 1.janvāra tiks pielīdzināti valsts amatpersonām, un piedāvātais Maksātnespējas likuma grozījums tiem administratoriem, kuri nevēlēsies turpināt darbu un iegūt valsts amatpersonas statusu, dos iespēju trīs mēnešu laikā pabeigt iesāktos tiesiskās aizsardzības un maksātnespējas procesus.

Likumprojekta iesniedzēji norādījuši, kas šādas izmaiņas ļaus nodrošināt stabilu maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesu norisi.

Juridiskā komisija šodien konceptuālu atbalstu pauda arī attiecīgam grozījumam valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā.

Grozījumus Maksātnespējas likumā un likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” Juridiskā komisija nolēma virzīt kā steidzamus un lūgt Saeimu tos iekļaut 16.oktobra Saeimas sēdes darba kārtībā, informē Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne. Galīgajā lasījumā likumprojektus plānots pieņemt 30.oktobrī. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt