Ārlietu komisijas deputāti vizītē apmeklēs Uzbekistānu

(07.10.2014.)

Pēc Uzbekistānas Republikas parlamenta Olij Madžlis (Oliy Majlis) Senāta Ārējo politisko jautājumu komisijas uzaicinājuma Saeimas Ārlietu komisijas deputāti no 7. līdz 12.oktobrim uzturēsies vizītē Uzbekistānā.

Vizītes laikā Ārlietu komisijas delegācijai plānotas tikšanās ar Uzbekistānas parlamenta Senāta Ārējo politisko jautājumu komisijas priekšsēdētāju un Uzbekistānas parlamenta Likumdošanas palātas Starptautisko lietu un starpvaldību sakaru komisijas priekšsēdētāju.

Uzbekistāna ir viens no Latvijas svarīgākajiem sadarbības partneriem Centrālāzijā. Lai veicinātu Latvijas un Uzbekistānas ekonomisko sadarbību un pārrunātu Latvijas uzņēmēju iespējas strādāt Uzbekistānas tirgū, delegācijai paredzētas tikšanās arī ar Uzbekistānas Ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministrijas, kā arī Ārlietu ministrijas amatpersonām, norāda Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. Vienlaikus viņš uzsver, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijai ir būtiski meklēt jaunus sadarbības partnerus un Āziju mūsu valsts redz kā vienu no perspektīvākajiem tirgiem.

Vizītē Uzbekistānā no 7. līdz 12.oktobrim uzturēsies Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, komisijas sekretāre Inese Aizstrauta, kā arī komisijas deputāti Atis Lejiņš (Vienotība), Valdis Zatlers (RP) un Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā