Budžeta komisija: par traktortehnikas reģistrāciju nebūs jāmaksā valsts nodeva

(10.09.2014.)

Uzņēmējiem, kuriem jāreģistrē sava traktortehnika un piekabes, vairs nevajadzēs maksāt valsts nodevu. Šādas izmaiņas likumā „Par nodokļiem un nodevām” trešdien, 10.septembrī, izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

 Paredzēts, ka nodeva no nākama gada nebūs jāmaksā par traktortehniku, kas piedalās ceļu satiksmē un ko reģistrē Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra. Turpmāk traktortehnikas un to piekabju reģistrācija būs maksas pakalpojums. 

 Likumprojekts arī paredz, ka valsts nodeva vairs nebūs jāmaksā par sertifikāta izsniegšanu personām, kas veic lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju, kā arī ganāmpulku un novietņu reģistrēšanu un zirga pases izsniegšanu. Ņemot vērā nodevu administrēšanas slogu, arī šos pakalpojumus turpmāk plānots noteikt par maksas pakalpojumiem. 

Budžeta komisija šodien atbalstīja vēl vienu grozījumu nodokļu un nodevu likumā, kas paredz, ka valsts nodeva ir maksājama par sertificēta psihologa un psihologa-pārrauga (supervizora) reģistrāciju un sertifikāta izsniegšanu. Plānots, ka nodeva būs 10 eiro apmērā. Psihologiem valsts nodeva būs jāmaksā saskaņā ar jauno Psihologu likumu, kas vēl ir izskatīšanā Saeimā.

Par attiecīgajiem grozījumiem likumā „Par nodokļiem un nodevām” trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt