Sporta apakškomisija: sekosim līdzi valsts sporta centru attīstībai

(09.09.2014.)

„Valsts īpašumā esošajām sporta bāzēm piešķirts ievērojams finansējums infrastruktūras uzlabošanai – Sporta apakškomisija rūpīgi sekos līdzi šo sporta centru attīstībai.” To otrdien, 9.septembrī, pēc diskusijas ar Izglītības un zinātnes ministriju sacīja Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs.

„Murjāņu sporta ģimnāzija diemžēl nav apguvusi tai paredzēto finansējumu, tai piešķirti vien 350 tūkstoši eiro, lai ģimnāziju sagatavotu jaunajam mācību gadam. Tomēr, kā šodien noskaidrojām, aptuveni septiņsimt tūkstoši eiro jau ir piešķirti Daugavas stadiona pārbūvei, papildu finansējums piešķirts arī tenisa centram „Lielupe” un Siguldas bobsleja trasei,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs.

„Finansējums pārdalīts arī sporta centram „Mežaparks”, kurā tostarp tiks ieguldīts Latvijas Olimpiskās vienības attīstībai. Tomēr, lai gan nav noliedzams, ka profesionāliem sportistiem jau ilgus gadus vajag savu rehabilitācijas centru, sēdē aktualizēju jautājumu par nepieciešamību vērtēt olimpiskajai vienībai piešķirtā finansējuma atdevi attiecībā pret mūsu valsts sasniegumiem augstas klases sportā,” uzsvēra I.Klementjevs.

Nākamajā apakškomisijas sēdē plānots aicināt Latvijas Futbola federācijas pārstāvjus, lai runātu par federācijas infrastruktūras attīstības programmu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem