Saeimā notiek brīfings ārvalstu vēstniekiem par Satversmes preambulu

(02.07.2014.)
Galerija

Saeimā trešdien, 2.jūlijā, notika brīfings Rīgā rezidējošajiem ārvalstu diplomātisko misiju vadītājiem par Saeimas pieņemto Latvijas Republikas Satversmes preambulu.

Uzrunājot vēstniekus, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Satversmes preambula ir veids, kā mēs paši sev un arī citiem varam pateikt svarīgāko par mūsu valsti. „Ir ārkārtīgi svarīgi pašiem apzināties, ka mums nav vienaldzīga mūsu valsts, mūsu valsts nākotne, lai cik spēcīgi dažkārt kāds mums mēģinātu to iegalvot. Mums joprojām, gluži tāpat kā 1918.gadā dibinot un deviņdesmito gadu sākumā atjaunojot savu valsti, ir svarīgi un būtiski tie vēsturiskie fakti, tās vērtības un principi, uz kuriem valsts veidota, tāpat kā tās mērķi un uzdevumi,” atzina S.Āboltiņa.

Plašāku ieskatu par preambulas saturu un nozīmi vēstniekiem sniedza Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere. Tikšanās laikā ārvalstu diplomātiem bija iespēja uzdot jautājumus Saeimas deputātiem.

Saeima šī gada 19.jūnijā grozīja Satversmi, valsts pamatlikumu papildinot ar ievadu jeb preambulu. Valsts pamatlikuma ievadā tagad norādīti Latvijas valsts mērķi un valstiskuma vēsturiskās attīstības nozīmīgākie punkti, ka arī galvenās vērtības, uz kurām balstās Latvijas valsts un sabiedrība.

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645517112703/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”