Noskaidroti Baltijas Asamblejas eseju konkursa uzvarētāji

(23.05.2014.)

Noskaidroti Baltijas Asamblejas (BA) eseju konkursa „Ko man nozīmē Baltijas ceļš” uzvarētāji - trīs vidusskolu un ģimnāziju 10.-12.klašu skolēni no katras Baltijas valsts. Šiem deviņiem jauniešiem būs iespēja 23. un 24.oktobrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā būt klāt BA 33.sesijā.

No Latvijas par konkursa uzvarētājiem atzītas – Līga Kone no Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, Inese Muceniece no Rīgas Kultūru vidusskolas un Madara Višņova no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas.

Eseju konkursa „Ko man nozīmē Baltijas ceļš” dalībnieku apbalvošana notiks 23.augustā Baltijas ceļa 25.gadadienai veltīto pasākumu ietvaros Jēkaba laukumā pie Saeimas nama. Savukārt pēc apbalvošanas visiem eseju konkursa dalībniekiem paredzēta ekskursija pa parlamentu.

„Jaunieši, kuri rakstīja esejas, Baltijas ceļa laikā nebija vēl dzimuši. Tādēļ jo īpaši apbrīnojama ir viņu spēja iejusties tā laika atmosfērā un notikumos un tik izjusti un aizkustinoši par šo laiku rakstīt. Esmu arī patiesi gandarīts, ka jaunieši izprot Baltijas ceļa izšķirošo lomu mūsu valsts neatkarības atjaunošanā,” pēc iepazīšanās ar skolēnu esejām akcentēja BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Skolēnu darbus vērtēja gan BA Latvijas delegācija, gan BA Prezidijs.

Konkursa mērķis bija motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomikas un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas valstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un reģiona attīstību.

Eseju konkursu organizēja Latvijas Republikas Saeima un Baltijas Asambleja.

 

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde