Saeimas priekšsēdētāja atklās Jauno uzņēmēju dienu

(07.05.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 7.maijā, atklās Jauno uzņēmēju dienu 2014 un uzrunās skolēnu mācību uzņēmumu konkursa nacionālā fināla dalībniekus. Konkursa laureāti dosies pārstāvēt mūsu valsti Eiropas finālā kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Skolēnu mācību uzņēmumu konkursa mērķis ir veicināt skolēnu uzņēmību un uzdrīkstēšanos, pārbaudot viņu uzņēmējspējas praktiskā darbībā, sekmēt skolēnu prasmes inovatīvu un radošu ideju attīstībā, kā arī attīstīt skolēnu spējas pieņemt pārdomātus un pamatotus lēmumus, kas veicina personisko un sabiedrisko labklājību.

Skolēnu mācību uzņēmumi ir sabiedriskā labuma organizācijas un biznesa izglītības eksperta Latvijas skolās Junior Achievement – Young Enterprise Latvija praktiskā mācību programma. Šogad Latvijas skolēni nodibināja vairāk nekā 700 šādus mācību uzņēmumus.

Jauno uzņēmēju dienas un skolēnu mācību uzņēmumu programmas valsts mēroga fināla atklāšana norisināsies trešdien, 7.maijā, plkst.10.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt