Uzaicinājums uz NATO Parlamentārās Asamblejas amatpersonu preses konferenci

(04.04.2014.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus sestdien, 5.aprīlī, uz NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) prezidenta Hjū Beilija (Hugh Bayley) un NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Ojāra Ērika Kalniņa preses konferenci. 

Preses konference notiks sestdien, 5.aprīlī, plkst.13.10 viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija” zālē „Omega” Rīgā, Elizabetes ielā 55. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam ierasties viesnīcā līdz plkst.13.00. 

Preses konference notiks kārtējās NATO PA pastāvīgās komitejas tikšanās ietvaros, kas šopavasar tiek rīkota Latvijā. Šajā piedalīsies NATO dalībvalstu nacionālo parlamentu delegāciju vadītāji.

Abas amatpersonas preses konferencē uzrunās žurnālistus par aktuālajiem drošības jautājumiem Austrumeiropā, tostarp Krimas krīzi, situāciju Ukrainā un NATO PA attiecībām ar Krieviju, kā arī atbildēs uz žurnālistu jautājumiem. 

Preses konferences darba valodas: latviešu un angļu (tiks nodrošināts sinhronais tulkojums). 

Preses konferencē bez iepriekšējas pieteikšanās varēs piedalīties darbam Saeimā pastāvīgi akreditētie plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, uzrādot pastāvīgās akreditācijas kartes. 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, par iespēju apmeklēt preses konferenci lūdzam sazināties ar Saeimas Preses dienestu līdz 4.aprīļa plkst.15.00. 

NATO PA pastāvīgās komitejas sēdes notiek trīs reizes gadā NATO dalībvalstīs. Šogad NATO PA pastāvīgās komitejas pavasara sesijas sēdi kā NATO dalībvalsts rīko Latvija. Plānots, ka uz šo sēdi Latvijā ieradīsies gandrīz simts delegātu.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

2010.gadā Rīgā notika NATO PA pavasara sesija.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem