Cilvēktiesību komisijā ārkārtas sēdē diskutēs par TV3 izslēgšanu no Lattelecom interaktīvās televīzijas

(03.04.2014.)

Lai ar iesaistītajām pusēm pārrunātu MTG piederošā kanāla TV3 izslēgšanu no Lattelecom interaktīvās televīzijas paketēm, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 3.aprīlī, lēma sanākt uz ārkārtas sēdi. 

„Patlaban televīzijā, salīdzinot ar piedāvājumu latviešu valodā, ir neproporcionāli daudz TV operatoru piedāvāto Krievijas programmu. Tādēļ MTG lēmums par tai piederošā TV3 izslēgšanu no Lattelecom interaktīvās televīzijas, vēl vairāk sašaurinot iedzīvotāju iespējas skatīties vietēja ražojuma saturu, ir jo īpaši satraucošs,” uzsver Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. 

Šī gada 1.aprīlī beidzās līgums starp SIA „Lattelecom” un SIA „TV3 Latvia” par televīzijas kanāla TV3 izplatīšanu interaktīvajā televīzijā, taču pusēm neizdevās vienoties par turpmāko šī televīzijas kanāla pārraidīšanas licences tarifu, vēstulē deputātus informēja SIA „TV3 Latvia” valdes locekle Solveiga Grīsle. 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks ceturtdien, 3.aprīlī, plkst.12.30 Jēkaba ielā 16, 407.telpā. 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde