Saeima ceturtdien lems par jaunu iespēju ar civilprocesuāliem līdzekļiem aizsargāt personu pret vardarbību

(12.02.2014.)

Saeima ceturtdien, 13.februārī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Civilprocesa likumā, ar ko būtiski tiks mainīta attieksme gan pret vardarbības upuriem, gan vardarbības veicējiem. Likuma grozījumi iedibinās kārtību, ka mājoklis jāatstāj varmākam, nevis viņa upuriem.

Lai efektivizētu patērētāju tiesību un interešu aizsardzības sistēmu un pastiprinātu reklāmu uzraudzību, Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Reklāmas likumā.

Parlaments rītdienas sēdē galīgajā lasījumā arī skatīs jaunu Apsardzes darbības likumu, kas paredz būtiskus jauninājumus apsardzes iestāžu un komersantu darbībā.

Juridiskā komisija rītdienas sēdes darba kārtībā lūgs parlamentu iekļaut grozījumu Saeimas kārtības rullī, kas parlamentā paredz izveidot Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūgs Saeimu darba kārtībā iekļaut likuma grozījumu, kas paredzēs iespēju Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātam pieņemt sponsorējumu prezidentūras nodrošināšanai.

Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs papildināt sēdes darba kārtību ar grozījumiem likumā „Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz noteikt, ka turpmāk nodokļu deklarācijas nodokļu administrācijā būs jāiesniedz tikai elektroniski.

Saeimas 13.februāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 11 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/ivwb.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/tgxy.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā