Parlaments ceturtdien otrreiz caurlūkos grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā

(05.02.2014.)

Saeima ceturtdien, 6.februārī, otrreizējā caurlūkošanā lems par grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz noteikt, ka līdzšinējā balsošanas kārtība ārzemēs dzīvojošajiem paliks nemainīga.

Parlaments rītdienas sēdē galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā, kas Valsts policijai ļaus ne tikai anulēt ieroču atļaujas, bet arī tās uz laiku apturēt. Tāpat Saeima trešajā galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par piesārņojumu”, kas paredz valdībai noteikt emisijas reģistra valsts administratoru.

Lai veicinātu valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldīšanu mūsu valsts tautsaimniecībā, Saeima otrajā lasījumā skatīs grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā. Saeima otrajā lasījumā arī lems par grozījumiem Elektronisko sakaru likumā, kas samazinās administratīvo slogu elektronisko sakaru komersantiem.

Saeima konceptuāli skatīs grozījumus likumā, kas vienkāršos starptautiskajās misijās dienošo karavīru un zemessargu piedalīšanos tautas nobalsošanā un parakstu vākšanā.

Juridiskā komisija rītdienas sēdes darba kārtībā lūgs Saeimu iekļaut lēmuma projektu par Gunāra Kusiņa apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgs parlamentu darba kārtībā iekļaut grozījumus likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, kas ieviesīs izmaiņas Latvijas lauksaimniecības zemes tirdzniecībā.

Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija rītdienas sēdes darba kārtībā lūgs iekļaut lēmuma projektu par Jāņa Strazdiņa deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku.

Tāpat 10 deputāti lūgs Saeimu ceturtdienas sēdes darba kārtībā iekļaut pieprasījumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai par valdības deklarācijā minēto prioritāšu izpildi.

Saeimas 6.februāra sēdes darba kārtībā kopumā ir 14 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/maee.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/9thm




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī