Baltijas valstu parlamentārieši diskutēs par pārrobežu veselības aprūpes sistēmas pilnveidi

(23.01.2014.)

Lai diskutētu par pārrobežu veselības aprūpes sistēmas attīstību, piektdien, 24.janvārī, Saeimas namā Baltijas Asamblejas (BA) Labklājības komitejas seminārā „Pārrobežu veselības aprūpes direktīva un e-veselība” pulcēsies trīs Baltijas valstu parlamentārieši.

Atklājot semināru, klātesošos uzrunās BA Labklājības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Orlovs, kā arī Igaunijas parlamenta Sociālo lietu komitejas vadītājs Marguss Tsahkna (Margus Tsahkna) un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Baltijas valstu parlamentārieši, valdību pārstāvji un eksperti dalīsies viedokļos par Eiropas Komisijas Pārrobežu veselības aprūpes direktīvas ietekmi uz Baltijas valstīm un tās nozīmi uz pacientiem un veselības aprūpes sistēmu kopumā, kā arī pārrunās e-veselības projekta attīstību Baltijas valstīs. 

Tāpat semināra ietvaros Baltijas valstu valdību pārstāvji sniegs atskaites par Baltijas valstu kopīgo veselības projektu statusu un paredzēto finansējumu transplantācijas operācijām, kā arī dalīsies pieredzē surogātmaternitātes jautājumos. 

Seminārs „Pārrobežu veselības aprūpes direktīva un e-veselība” notiks piektdien, 24.janvārī, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, 409.telpā, Jēkaba ielā 10/12, sākot no plkst.9.30. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā