Tautsaimniecības komisija konceptuāli atbalsta likuma grozījumus par gāzes balonu aprites un uzraudzības kārtības izstrādāšanu

(14.01.2014.)

Valdībai būs jāizstrādā gāzes balonu aprites un uzraudzības kārtība, to paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas otrdien, 14.janvārī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā.

„Komersanti jau vairākkārt pauduši bažas par neatbilstošu gāzes balonu lielo īpatsvaru tirgū. Aprites un uzraudzības kārtībai būs jāietver prasības par šo balonu tirdzniecības vietu reģistrāciju, apritē iesaistīto personu tiesībām un pienākumiem un pakalpojuma drošu pieejamību patērētājiem, kā arī tā ļaus izpildīt Eiropas Savienības uzliktos pienākumus,” norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš.

Komisijas priekšsēdētājs arī akcentē, ka šie likuma grozījumi attieksies arī uz tā saucamajām lidojošajām laternām, kuras tiek palaistas gaisā arī vasarā, kad ir īpaši augsts ugunsbīstamības risks.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka atbilstoši Eiropas Savienības direktīvai visiem tirgū laistiem produktiem ir jābūt drošiem. Viena no jomām, kurai ir steidzami nepieciešams nacionālais normatīvais regulējums patērētājam radītā riska dēļ, ir gāzes baloni.

Likuma grozījumi nosaka - ja prece vai pakalpojums var radīt nopietnu risku cilvēka dzīvībai, veselībai, videi vai īpašumam, Ministru kabinetam būs jānosaka speciālas prasības vai īpaši pasākumi riska mazināšanai vai novēršanai, kā arī preču aprites vai pakalpojumu piedāvāšanas, to uzraudzības un kontroles kārtība.Par Preču un pakalpojumu drošuma likuma grozījumiem trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.


Fotogrāfijas no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157639755656685/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības 







Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt