Izglītības komisija ziemas sesiju sāks ar atkārtotu Rīgas pils atjaunošanas izvērtējumu

(07.01.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija 2014.gada ziemas sesiju sāks ar simbolisku atskatu uz aizvadīto gadu – deputāti vērtēs, kā norit Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidācija un pils restaurācija, kā arī iepazīsies ar plānoto pilī esošo muzeju krājumu pārvietošanas gaitu.

„Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidācija un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana pastāvīgi bijusi komisijas rūpju lokā. Jau pērn vairakkārt esam diskutējuši par šiem jautājumiem, devāmies arī izbraukuma sēdē uz Rīgas pili. Diemžēl toreiz secinājām, ka Rīgas pils atjaunošana nenorit tik strauji, kā būtu vajadzīgs, un tieši tādēļ šī gada pirmo komisijas sēdi 8.janvārī mēs veltīsim šim jautājumam,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete. 

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, pilnsabiedrības SBRE (SIA „Skonto Būve” un SIA „RE&RE” apvienība) pārstāvji Didzis Putniņš un Mārcis Krūmiņš, kā arī Kultūras ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji. 

Komisijas sēde notiks trešdien, 8.janvārī, plkst.10.00, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē 407.telpā, Jēkaba ielā 16. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta