Saeimas amatpersonas tiekas ar pedagogu un zinātnieku pārstāvjiem

(24.10.2013.)
Galerija

Ceturtdien, 24.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete un komisijas deputāti, kā arī Saeimas frakciju pārstāvji un izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis tikās ar ceturtdien pie Saeimas nama Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētā piketa dalībniekiem.

Sarunā ar pedagogiem Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka, uzklausot pedagogu pamatprasību par atalgojuma paaugstināšanu, ir jārunā arī par pārmaiņām visā izglītības sistēmā – tai jābūt tādai, lai tajā komfortabli justos gan skolotāji, gan arī bērni un viņu vecāki. S.Āboltiņa arī aicināja pedagogus uz sapratni, vēršot uzmanību uz ierobežotajiem valsts budžeta līdzekļiem un vajadzībām arī citu profesiju pārstāvjiem - mediķiem un policistiem, kā arī tādām sociālajām grupām kā jaunajām māmiņām un pensionāriem.

Savukārt I.Druviete, atbildot pedagogu aicinājumam atteikties no principa „nauda seko skolēnam”, izteica priekšlikumu Izglītības un zinātnes ministrijā veidot darba grupu, kas strādātu pie jaunas pedagogu atalgojuma sistēmas izveides. Tāpat Izglītības komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka cienīgs pedagogu un zinātnieku atalgojums ir viens no mūsu valsts intelektuālā potenciāla veicinātājiem un pie izglītības un zinātnes attīstības jāstrādā kopīgi, tādēļ diskusijas par atalgojuma un izglītības sistēmu pārmaiņām ar ieinteresētajām pusēm tiks turpinātas Saeimas komisijā.

Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Lolita Čigāne apliecināja, ka nākamā gada budžetā paredzēts finansējums pedagogu atalgojuma zemākās likmes celšanai par 15 latiem, palielinot kopējo algu fondu par pieciem procentiem. Taču priekšnoteikums tam, lai varētu palielināt zemāko likmi līdz 310 latiem, kā to pieprasa pedagogi, nepieciešams konkrēts pedagogu atalgojuma sistēmas pārmaiņu plāns, sacīja L.Čigāne.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā