Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par pabalsta piešķiršanu strādājošiem zīdaiņu vecākiem

(09.10.2013.)

Saeima ceturtdien, 10.oktobrī, galīgajā lasījumā steidzamības kārtā lems par pabalsta piešķiršanu strādājošiem zīdaiņu vecākiem. Grozījums Valsts sociālo pabalstu likumā nepieciešams, lai zīdaiņu vecāki, kuriem līdz ar darba gaitu atsākšanu vairs nepienākas vecāku pabalsts, turpmāk varētu saņemt bērna kopšanas pabalstu.

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien skatīs arī grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz norēķinu sistēmu mājsaimniecībām, kuras no atjaunojamiem energoresursiem ražoto elektroenerģiju nodod kopējā elektroenerģijas tīklā. Tāpat parlaments rītdien galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu „Sodu reģistra likums”, kas paredz izveidot vienotu uzskaiti par personām, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus un administratīvos pārkāpumus.

Saeima konceptuāli pirmajā lasījumā lems par izmaiņām likumos, kas paredz mazināt administratīvo slogu iedzīvotājiem dokumentu iesniegšanai Zemesgrāmatu nodaļā.

Deputāti konceptuāli skatīs arī grozījumus likumā, kas paredz jaunām psihoaktīvām vielām, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, piemērot pagaidu aizliegumu uz laiku līdz 12 mēnešiem, un grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz noteikt kārtību pasažieru neregulārajiem pārvadājumiem.

Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas precizēs pašvaldības un policijas tiesības, pieņemot lēmumu par pasākuma ierobežojumu noteikšanu vai norises aizliegšanu.

Parlamenta rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī amatpersonu atsaukšana un apstiprināšana Centrālās zemes komisijas sastāvā, kā arī viena tiesneša atbrīvošana no amata.

10.oktobra Saeimas sēdē deputāti lems par trīs likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.   

Kopumā Saeimas 10.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 28 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/huuq.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem, tostarp par akciju sabiedrības „Liepājas Metalurgs” tiesiskās aizsardzības plāna īstenošanu. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/c13j.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt