Sporta apakškomisija lūgs Zemkopības ministriju risināt LLU sporta kompleksa apsaimniekošanas jautājumus

(07.10.2013.)
Galerija

„Izbraukuma sēdē Jelgavā noskaidrojām, ka Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta kompleksa baseinam nepieciešama renovācija, taču sporta komplekss ir Zemkopības ministrijas pārvaldībā, tāpēc pašvaldība nav ieinteresēta tajā ieguldīt līdzekļus. Sporta apakškomisijas vārdā nosūtīsim vēstuli uz Zemkopības ministriju, lūdzot izvērtēt iespējas rast risinājumu šai situācijai.” To pirmdien, 7.oktobrī, sacīja Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs.

Ar Jelgavas pilsētas domes vadību un sporta institūciju pārstāvjiem pārrunājot sporta attīstības jautājumus, I.Klementjevs vērsa uzmanību, ka apakškomisijā vēl diskusijas par nākamā gada budžeta sadali sporta nozarei.

Atbildot uz apakškomisijas sekretāra Dzintara Ābiķa jautājumu par vieglatlētikas attīstību pilsētā, Jelgavas pilsētas domes pārstāvji sacīja, ka zemā treneru atalgojuma dēļ ir grūti piesaistīt darbā jaunus vieglatlētikas trenerus, un, lai nezaudētu sporta skolu trenerus, pašvaldība ir pielīdzinājusi to atalgojuma līmeni sporta skolotāju algām. I.Klementjevs akcentēja, ka no nākamā gada valsts budžeta paredzēts sākt sporta treneru atalgojuma paaugstināšanu.

I.Klementjevs vērsa uzmanību, ka Latvijas Peldēšanas federācijas pārstāvji kādā no apakškomisijas sēdēm uzsvēra, ka lielais noslīkušo bērnu skaits saistīts ar profesionālu peldētapmācības treneru trūkumu. Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Sporta servisa centrs” direktors Juris Kamniskis pauda viedokli, ka lielajās pilsētās, īpaši tajās, kur ir sporta skolas, tā nav problēma – treneru, kuri specializējušies peldētapmācībā, trūkst mazajās pilsētās un reģionos. Tāpat pašvaldība plāno būvēt jaunu peldbaseinu bērnu dārzā, kas būtu piemērots peldētapmācībai maziem bērniem.

Apakškomisijas deputātam Gunāram Rusiņam akcentējot sporta pieejamības nozīmi visai sabiedrībai, domes pārstāvji uzsvēra, ka Jelgavas pilsētas un novada iedzīvotāji labprāt izmanto iespējas nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, piemēram, Zemgales Olimpiskais centrs ir pastāvīgi noslogots. Tāpat pašvaldība finansiāli atbalsta arī mazāk populāros sporta veidus, piemēram, novembrī Jelgavā notiks starptautiskas ziemas peldēšanas sacensības.

Izbraukuma sēdes laikā deputāti apmeklēja arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas Airēšanas bāzi un bija vienisprātis – airēšana Jelgavā ir perspektīvs sporta veids, taču, lai nodrošinātu tā attīstību, airēšanas bāzei steidzami nepieciešama rekonstrukcija.

Tāpat izbraukuma sēdes ietvaros apakškomisijas deputāti tikās ar Jelgavas pilsētas domes vadību un sporta institūciju pārstāvjiem, apmeklēja Zemgales Olimpisko centru un BMX trasi, kā arī, LLU sporta namu un Jelgavas sporta halli.

Foto no apakškomisijas izbraukuma sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157636316536583/with/10151216635/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 6.jūlijā