Aija Barča senioru dienā: esam ieinteresēti aktīvā dialogā ar vecāko paaudzi

(01.10.2013.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija vienmēr ir atvērta dialogam ar senioru organizācijām un ir gandarīta par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību, uzver komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, otrdien, 1.oktobrī, sveicot seniorus Starptautiskajā veco ļaužu dienā. Arī šodienas komisijas sēdi deputāti sāka ar sveicienu Latvijas senioriem.

„Šo valsti ir būvējuši mūsu vecāki un vecvecāki. Latvija ir atguvusi neatkarību, pateicoties neskaitāmiem Latvijas patriotiem, kuri nupat jau sasnieguši cienījamu vecumu. Viņu devums ir neatsverams, un mums jālūko, kā parlamentā uzturēt aktīvu un efektīvu dialogu ar organizācijām, kas pārstāv vecākā gadagājuma ļaudis,” atzīst A.Barča.

Komisijas priekšsēdētāja norāda, ka tuvākā tikšanās ar plašu senioru organizāciju loku plānota jau 16.oktobrī, kad komisijā diskutēs par pensionāru iesniegtajiem ierosinājumiem pēc Latvijas pensionāru saieta.

Kā nozīmīgu sociālās jomas aktualitāti A.Barča uzsver sabiedrības novecošanos, uzsverot, ka valstij jāgādā, lai senioriem nodrošinātu ne tikai cienījamas un pārtikušas, bet arīdzan aktīvas vecumdienas.

Ik gadu 1.oktobrī Latvijā atzīmē Starptautisko veco ļaužu dienu. Šo datumu Starptautisko veco ļaužu dienu kopš 1991.gada izsludinājusi ANO Ģenerālā asambleja. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanās problēmām, veco ļaužu dzīves grūtībām, vientuļajiem vecajiem cilvēkiem.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā