Šogad atvērto durvju dienā Saeimā iespēja nosūtīt īpašu pastkarti

(23.09.2013.)

Jau teju 2000 cilvēku pieteikušies dalībai Saeimas atvērto durvju dienā, kas notiks pirmdien, 23.septembrī, lai klātienē aplūkotu Saeimas namu, iepazītu tā arhitektūru un vēsturi, kā arī vairāk uzzinātu par deputātu ikdienas darbu. Šogad atvērto durvju dienas dalībniekiem būs arī unikāla iespēja nosūtīt uz jebkuru vietu Latvijā īpaši šim pasākumam izgatavotu pastkarti.

Saeimas nama apmeklētājiem šogad būs reta iespēja vērot Saeimas Prezidija sēdi. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pirmdien sveiks kori „Kamēr…” ar izcīnīto uzvaru prestižajā koru konkursā „European Grand Prix for Choral Singing” Itālijas pilsētā Areco. Parlamenta viesi klātienē varēs vērot kora „Kamēr…” diriģenta un dziedātāju sveikšanu. 

Saeimas sporta komandas dažādās disciplīnās mērojušās spēkiem ar Latvijas pašvaldību un citu valstu parlamentāriešu komandām, tādēļ izstādē „Sports Saeimā” varēs aplūkot Saeimas deputātu izcīnītos kausus, godalgas, bet fotogrāfijas un videosižeti parādīs spilgtākos sacensību un apbalvošanas mirkļus. Ekspozīcijā varēs aplūkot arī deputātiem piederošo sporta inventāru.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, kā arī aplūkot reprezentācijas telpas un Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Tāpat ikviens parlamenta viesis varēs vairāk uzzināt par projektu „Jauniešu Saeima” – bijušie Jauniešu Saeimas deputāti dalīsies iespaidos un pieredzē, kā aizstāvējuši savu viedokli no parlamenta tribīnes un kopīgi strādājuši Jauniešu Saeimas komisijās. Pirmdien parlamentā varēs uzzināt arī par skolu programmu „Iepazīsti Saeimu”, kuras ietvaros Saeimas deputāti un darbinieki jau otro mācību gadu dodas uz Latvijas skolām, lai interaktīvā veidā jauniešiem palīdzētu izprast parlamenta darbu.

Ikviens parlamenta atvērto durvju dienu dalībnieks, piedaloties konkursā, varēs pārbaudīt savu vērību un zināšanas par ekskursijas laikā iepazīto Saeimas namā.

Saeimas nams 23.septembrī apmeklētājiem būs atvērts no plkst.10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.  Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

Iepriekš reģistrētos apmeklētājus (grupā un individuāli) apstiprinātajā laikā aicinām ierasties Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas).

Pārējos interesentus aicinām ierasties Saeimas namā, Jēkaba ielā 11, laikā no plkst.10.00 līdz 18.00. Šiem apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Saeimu rindas kārtībā. Visiem apmeklētājiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Vairāk informācijas par pasākumu šeit.

Atvērto durvju diena Saeimā notiks jau sesto reizi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt