Baltijas valstu parlamentārieši Liepājā mērosies spēkā basketbolā

(12.09.2013.)

Piektdien, 13.septembrī, Liepājā notiks Baltijas Asamblejas (BA) ceļojošā kausa izcīņa basketbolā, kurā spēkiem mērosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu komandas.

Basketbola turnīra atklāšana ir paredzēta plkst.14.00, kad klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Lietuvas Seima priekšsēdētājs Vīts Ģedvils (Vydas Gedvilas), BA prezidents Raimonds Vējonis, kā arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Latviju turnīrā pārstāvēs deputāti Uldis Augulis (ZZS), Kārlis Eņģelis (RP), Ivans Klementjevs (SC), Vilnis Ķirsis (RP), Klāvs Olšteins, Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Gunārs Rusiņš (RP), Jānis Upenieks, Raimonds Vējonis (ZZS), Juris Viļums un Jānis Vucāns (ZZS).

Ceļojošā kausa izcīņa basketbolā piektdien, 13.septembrī, norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39. Pulksten 14.30 sāksies Latvijas un Lietuvas komandu spēle, plkst.15.30 sacentīsies Igaunijas un Lietuvas, bet plkst.16.30 - Latvijas un Igaunijas parlamentārieši.

Basketbola turnīra uzvarētājus sveiks un ceļojošo kausu pasniegs R.Vējonis.

BA basketbola turnīrs notiek kopš 2006.gada, kad Rīgā ceļojošo kausu ieguva Lietuvas parlamentāriešu basketbola komanda. Nākamajos turnīros kausu izcīnījusi Igaunijas parlamenta komanda.

Turnīra mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un popularizējot aktīvu dzīvesveidu. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā