Eiropas lietu komisijā atbildīgā EK amatpersona prezentēs ziņojumu par Latvijas gatavību ieviest eiro

(04.06.2013.)

Lai pārrunātu Latvijas gatavību pievienoties eirozonai gaidāmā Konverģences ziņojuma kontekstā, Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti trešdien, 5.jūnijā, tiksies ar Eiropas Komisijas (EK) Ekonomikas un Finanšu Ģenerāldirektorāta nodaļas vadītāju Kristianu Veizi (Christian Weise). Plānots, ka Konverģences ziņojumu par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai EK publiskos 5.jūnija pēcpusdienā.

„Ziņojums, kurā tiks izvērtēta mūsu valsts spēja izpildīt Māstrihtas kritērijus, tiks publiskots neilgi pirms komisijas sēdes, līdz ar to deputātiem būs lieliska iespēja uzreiz pēc tam iztaujāt par ziņojuma sagatavošanu atbildīgo Eiropas Komisijas amatpersonu,” uzsver Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica. „Vienotās Eiropas valūtas eiro ieviešana 2014.gada 1.janvārī ir Latvijas stratēģiskais mērķis, kam ir būtiska loma ne vien mūsu valsts ekonomikas attīstībā, izaugsmes veicināšanā un investoru piesaistē, bet arī jautājumā par Latviju Eiropas Savienības valstu kodolā,” akcentē komisijas priekšsēdētāja.

„Ja Konverģences ziņojums būs labvēlīgs Latvijai, tas būs tikai sākums noslēdzošajam posmam pirms eiro ieviešanas mūsu valstī. Iecerēts, ka formālo lēmumu par vienotās valūtas ieviešanu Latvijā Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu ministru padome varētu pieņemt jūlija sākumā, taču pirms tam atzinumus par Latvijas gatavību ieviest eiro sniegs arī Eiropas Parlaments un Eiropadome,” skaidro Z.Kalniņa-Lukaševica.

Eiropas lietu komisijas sēde notiks trešdien, 5.jūnijā, plkst.15.30 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt