Saeima apstiprina valdības lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu Daugavpilī

(25.04.2013.)

Saeima ceturtdien, 25.aprīlī, apstiprināja Ministru kabineta rīkojumu „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Daugavpils pilsētā un Daugavpils novadā”.

Par valdības lēmuma apstiprināšanu balsoja 75 Saeimas deputāti.

Saskaņā ar likumu „Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli” Saeima Ministru kabineta lēmumu par ārkārtējo situāciju iekļauj Saeimas sēdes darba kārtībā.

Lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Daugavpilī valdība pieņēma šī gada 22.aprīlī saistībā ar ūdens līmeņa strauju paaugstināšanos Daugavpils pilsētā un novadā, kas būtiski apdraud sabiedrības drošību, cilvēku veselību un dzīvību.

Ieviešot ārkārtējo situāciju, Daugavpils pilsētas un novada pašvaldībām sadarbībā Valsts Policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ir tiesības piespiedu kārtā evakuēt iedzīvotājus no plūdu skartajām teritorijām, ja ir pamatots apdraudējums iedzīvotāju veselībai vai dzīvībai.

Šajos pasākumos atbildīgie dienesti var iesaistīt arī Valsts robežsardzes un Nacionālo bruņoto spēku tehniskos līdzekļus. Evakuācijas pasākumos pašvaldībām jānodrošina iedzīvotāju uzskaite, pagaidu izmitināšana, ēdināšana, sociālā aprūpe un jāsniedz medicīniskā palīdzība. Tāpat pašvaldībām sadarbībā ar Valsts policiju jānodrošina evakuēto iedzīvotāju īpašuma pastāvīga apsardze.

Valdības rīkojumā noteikts, ka pašvaldībām par plānotajiem evakuācijas pasākumiem savlaicīgi jāinformē Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāji.  

Ārkārtējā situācija Daugavpilī noteikta no šī gada 22. līdz 29.aprīlim.
 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt