Eiropas lietu komisija tiksies ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta vadītāju

(09.04.2013.)

Lai sekotu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē gatavošanās procesam, Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 9.aprīlī, tiksies ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta vadītāju Ingu Skujiņu.

„Ir pagājis gads kopš Eiropas lietu komisijā uzklausījām Latvijas prezidentūras sekretariāta vadītāju par pirmajiem soļiem mūsu valsts prezidentūras prioritāšu definēšanā, kā arī par izaicinājumiem, valsts pārvaldei gatavojoties kvalitatīvai prezidentūras vadīšanai. Aptuveni pirms pusgada Saeimā tika prezentētas pirmās aprises prioritātēm Latvijas prezidentūrai. Lai mūsu valsts prezidentūra būtu veiksmīga, ir būtiski visām iesaistītajām pusēm koordinēt rīcību jau tagad. Tāpēc uz sēdi esam aicinājuši prezidentūras sekretariāta vadītāju Ingu Skujiņu, lai iepazītos ar aktualitātēm, gatavojoties šim nozīmīgajam notikumam,” norāda komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Sēdē komisijas deputātiem būs iespēja paust savu redzējumu un iztaujāt I.Skujiņu par gatavošanās procesu pirmajai Latvijas prezidentūrai ES Padomē. „Tāpat jautāsim prezidentūras sekretariāta vadītājai, kāda būs nevalstisko organizāciju un ārzemēs dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo loma veiksmīgā prezidentūras norisē,” norāda Z.Kalniņa-Lukaševica.

Latvija būs prezidējošā valsts ES Padomē 2015.gada pirmajā pusgadā un šo pienākumu pildīšanu uzņemsies pirmo reizi.

Eiropas lietu komisijas sēde notiks trešdien, 9.aprīlī, plkst.9.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde