Eiropas lietu komisija ar Ministru prezidentu pārrunās jaunā ES daudzgadu budžeta sarunu rezultātus

(12.02.2013.)

Lai vērtētu 7. un 8.februāra Eiropadomes samitā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu panākto vienošanos par jauno ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam, Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 13.februārī, tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

„Eiropas lietu komisija bijusi cieši iesaistīta jaunā Eiropas Savienības daudzgadu budžeta sarunās gan apstiprinot Latvijas nacionālās pozīcijas un tādējādi dodot mandātu valdībai paust Latvijas viedokli šajā būtiskajā procesā, gan pārstāvot Latvijas intereses dažādos forumos. Ņemot vērā komisijas deputātu iesaisti un sabiedrības interesi, uz sēdi esam aicinājuši Ministru prezidentu, lai pārrunātu Eiropadomes rezultātus,” norāda komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Ievērojot viedokļu dažādību par Eiropadomes samitā panākto rezultātu attiecībā uz daudzgadu budžetu, komisijas deputātiem būs iespēja paust savu redzējumu un iztaujāt Ministru prezidentu, uzsver komisijas priekšsēdētāja. „Tāpat jautāsim Valdim Dombrovskim, cik lielu daļu no lauku attīstībai iezīmētā finansējuma plānots novirzīt tiešmaksājumiem lauksaimniekiem, lai nodrošinātu ar pārējām Baltijas valstīm izlīdzinātu tiešmaksājumu apjomu, un kā tas iespaidos Nacionālajā attīstības plānā iekļauto lauku teritoriju attīstībai nepieciešamo pasākumu īstenošanu,” norāda Z.Kalniņa-Lukaševica.

Tāpat deputāti plāno pārrunāt arī jautājumus, kas saistīti ar Kohēzijas politikas finansējuma efektīvu izmantošanu, jauniešu bezdarba mazināšanai pieejamo finansējumu, plānotajiem pasākumiem, lai sagatavotu kvalitatīvus projektus finansējuma piesaistei no Eiropas savienojuma instrumenta, un citus aktuālus jautājumus pēc Eiropadomes samitā ES dalībvalstu līderu panāktās vienošanās par jauno ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam.

Eiropas lietu komisijas sēde notiks trešdien, 13.februārī, plkst.9.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā