Solvita Āboltiņa jaunajiem basketbolistiem: sasniegumu pamatā ir ne tikai izcili rezultāti sportā, bet arī labas sekmes mācībās

(06.06.2012.)

Izcili panākumi ne tikai sportā, bet arī mācībās ir apliecinājums, ka jaunie basketbolisti zina, var un daudz sasniegs arī turpmāk, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 6.jūnijā, Saeimā, sveicot labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus. Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tika sveikti vairāk nekā 70 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji.

„Iegūtās zināšanas skolā un sportā ir atslēgas uz jebkurām durvīm, lai sasniegtu to, ko vēlaties. Dzīvē ir lietas, ko var mazināt vai atņemt, bet to, ko iemācīsieties, spēlējot basketbolu un sēžot skolas solā, neatņems neviens,” uzsvēra S.Āboltiņa, novēlot jaunajiem censoņiem arī turpmāk labus panākumus gan basketbolā, gan mācībās.   

Svinīgajā pasākumā S.Āboltiņa pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu diviem sezonas labākajiem spēlētājiem – Gunai Lagzdiņai un Kasparam Vecvagaram – jauniešiem, kuri izcēlušies ar labu sniegumu laukumā un demonstrējuši profesionālo izaugsmi. Valdemāra Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins pauda gandarījumu par Jaunatnes basketbola līgas sasniegumiem - četri tūkstoši spēlētāju, vairāk nekā četrsimt komandu, tiesneši, treneri ir labs pamats valsts basketbola nākotnei. V.Voins pauda pārliecību, ka no šīs jaunatnes līgas izaugs jaunie līderi, tāpēc svarīgas ir arī sekmes mācībās.

Šodien parlamentā kopumā tika sveikti 74 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, kā arī labākie treneri un tiesneši.

Pēc svinīgā pasākuma sportisti, treneri, tiesneši un atbalstītāji neformālā gaisotnē baudīja tradicionālo svētku torti. Apmeklējot parlamentu, jaunajiem basketbolistiem bija iespēja arī iemēģināt deputātu vietas Saeimas sēžu zālē, uzzināt vairāk par parlamenta darbu. Labākie jaunie basketbolisti, treneri un tiesneši Saeimas namā tika sveikti arī iepriekšējos gados.

Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157630064575038/
Video no pasākuma pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=cWqXczAFxYo
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā