Saeima groza likumu, lai Baltijas valstis varētu veikt kopīgus iepirkumus veselības jomā

(02.02.2012.)

Saeima ceturtdien, 2.februārī, galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Publisko iepirkumu likumā, ļaujot centralizēti kopā ar citām Baltijas valstīm iepirkt medikamentus un medicīnas preces.

Kopīgi šo valstu iepirkumi nodrošinās zemāku cenu, tādējādi ietaupot valsts budžeta līdzekļus, norāda likumprojekta autori.

Likumā noteikts, ka centralizēto iepirkumu institūcija varēs veikt iepirkumus un organizēt iepirkuma procedūras citu Eiropas Savienības dalībvalstu pasūtītāju vajadzībām. Šajā gadījumā centralizēto iepirkumu institūcija piemēros Publisko iepirkumu likumā noteiktās prasības.

Tāpat ar šīm izmaiņām no Publisko iepirkumu likuma izslēgtas normas, kas paredzēja, ka iepirkumos nevar piedalīties uzņēmumi, kas nodarbinātajiem maksā darba samaksu, kas nesasniedz 70 procentus no vidējā atalgojuma šajā nozarē. Grozījumi tiek veikti, jo Satversmes tiesa šādu prasību atzinusi par neatbilstošu Satversmei un Eiropas Savienības tiesībām.

Grozījumi Publisko iepirkumu likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt