Budžeta komisija: Saeima arī Latvijas Bankas vadību ievēlēs atklātā balsojumā

(01.02.2012.)

Turpmāk Saeima arī Latvijas Bankas prezidentu amatā ievēlēs atklātā balsojumā, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā trešdien, 1.februārī, konceptuāli pirmajam lasījumam atbalstītie grozījumi likumā „Par Latvijas Banku”.

Atklāts balsojums Saeimā turpmāk būs arī par bankas prezidenta vietnieka un padomes locekļu apstiprināšanu amatā, paredz iecerētās izmaiņas likumā.

Atsakoties no līdzšinējās prakses amatpersonas ievēlēt aizklātā balsojumā, tiks veicināta lēmumu pieņemšanas caurskatāmība un atklātība, un jebkurš interesents tūlīt pēc balsojuma varēs uzzināt, kā katrs deputāts ir balsojis.

Pēc publicēšanas oficiālā laikraksta „Latvijas Vēstnesis” šodienas numurā rīt spēkā stāsies Saeimā 19.janvārī pieņemtie grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas jau paredz atklāti ievēlēt Saeimas Prezidija locekļus, tiesībsargu, valsts kontrolieri, tiesnešus, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju, ģenerālprokuroru, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju, Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju un virkni citu likumos noteiktu amatpersonu.

Saeimas dienaskārtībā ir arī grozījumi Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz atteikties no aizklātas vēlēšanu procedūras, amatā ievēlot Valsts prezidentu un Satversmes tiesas tiesnešus.

Par šodien Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā atbalstītajiem grozījumiem likumā „Par Latvijas Banku” trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde