Saeima atbalstīs krūts veselības mēneša akciju

(18.10.2011.)

Trešdien, 19.oktobrī, krūts veselības mēneša ietvaros pie Saeimas nama Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” organizē sievietēm iespēju veikt izmeklējumus agrīnai krūts vēža diagnostikai.

Jēkaba ielā pie parlamenta ēkas atradīsies autobuss, kurā ar pārvietojamo mamogrāfu varēs veikt krūts veselības pārbaudes valsts programmas ietvaros. Saeimas deputātes un darbinieces aicinātas piedalīties akcijā, lai ar savu piemēru iedvesmotu citas sievietes veikt izmeklējumus.

Mamogrāfiskos izmeklējumus varēs veikt sievietes, līdzi ņemot Veselības norēķinu centra uzaicinājumu un pasi. Pārējām interesentēm būs iespēja apskatīties aparātu, aprunāties ar speciālistiem un uzzināt, kā tas darbojas.

Oktobris pasaulē zināms kā krūts veselības mēnesis, kad tiek pievērsta pastiprināta uzmanība krūts vēža profilaksei, agrīnai diagnostikai un ārstēšanai. Latvijā kopumā saslimstība ar krūts vēzi ir līdzīga kā citās Eiropas valstīs. Taču Latvijā daudzos gadījumos šo slimību atklāj vēlīnās stadijās, kad ārstēšana vairs nav efektīva.

Izmeklējumus varēs veikt akcijas „Krūts veselības mēnesis 2011 – Būsim veselas!” ietvaros. Kampaņu organizē Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” sadarbībā ar Veselības centru 4.

Autobuss, kurā varēs veikt mamogrāfiskos izmeklējumus pie Saeimas nama, Jēkaba ielā 11, atradīsies trešdien, 19.oktobrī, no pulksten 11.00 līdz 14.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde