Saeimas Mandātu komisija neskata jautājumu par deputāta Aivara Volfa saukšanu pie administratīvās atbildības

(05.10.2011.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 5.oktobrī, kvoruma trūkuma dēļ neskatīja komisijas sēdes darba kārtībā iekļauto jautājumu par deputāta Aivara Volfa (Vienotība) saukšanu pie administratīvās atbildības.

„Uz šodienas komisijas sēdi nebija ieradušies trīs no pieciem komisijas locekļiem, kaut gan iepriekš bijām vienojušies par visiem pieņemamu sēdes laiku. Tāpēc man kā komisijas priekšsēdētājam ir neizprotama šo deputātu attieksme pret izskatāmo jautājumu un rīcība, neierodoties uz sēdi,” pauž Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs un norāda, ka, lai attiecīgo jautājumu virzītu izskatīšanai Saeimas sēdē, ir nepieciešams komisijas balsojums.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas šodienas darba kārtībā bija paredzēts izskatīt iesniegumu, kurā Valsts ieņēmumu dienests lūdz Saeimas piekrišanu 10.Saeimas deputāta A.Volfa saukšanai pie administratīvās atbildības par nepatiesu ziņu norādīšanu 2010.gada valsts amatpersonas deklarācijā.

Satversmē noteikts, ka Saeimas loceklim nevar uzlikt administratīvo sodu bez Saeimas piekrišanas, savukārt saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeima par piekrišanu deputāta saukšanai pie administratīvās atbildības lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.


 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā