Saeimā diskutēs par atjaunojamo energoresursu politiku un zaļo ekonomiku

(12.07.2011.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 13.jūlijā, ar atbildīgo iestāžu pārstāvjiem, kā arī Latvijas un Lielbritānijas enerģētikas ekspertiem diskutēs par atjaunojamo energoresursu politiku un zaļo ekonomiku.

Diskusijas dalībnieki Latvijas atjaunojamās enerģijas politiku apskatīs kontekstā ar Eiropas Savienības mērķiem un zaļās izaugsmes attīstības tendencēm pasaulē. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Lielbritānijas pieredzei finanšu instrumentu pieejamības un atjaunojamo energoresursu politikas jautājumos.

Diskusiju vadīs Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs Arvils Ašeradens. Diskusijā piedalīsies Saeimas deputāti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvji. Aicināti arī enerģētikas eksperti no Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Zinātņu akadēmijas. Lielbritānijas pusi pasākumā pārstāvēs šīs valsts speciālisti no Ārlietu ministrijas un Enerģētikas un klimata pārmaiņu ministrijas.

Diskusija par enerģētikas politiku un atjaunojamo energoresursu notiks trešdien, 13.jūlijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde