Juridiskā komisija ceturtdien turpinās darbu pie vairākiem likumprojektiem

(06.07.2011.)

Saeimas Juridiskā komisija ceturtdien, 7.jūlijā, sasaukusi divas sēdes, kurās turpinās darbu pie vairākiem būtiskiem likumprojektiem un lems par Sanitas Osipovas kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Satversmes tiesas tiesneša amatam.

Atbalstu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesores S.Osipovas kandidatūrai Satversmes tiesas tiesneša vakantajā amatā paudusi Tieslietu padome, un Juridiskajai komisijai pirms Saeimas balsojuma jāsniedz arī savs viedoklis, norāda komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne.

Komisija strādās arī pie grozījumu Krimināllikumā sagatavošanas otrajam lasījumam. Šis likumprojekts paredz ieviest kriminālatbildību par nelikumīgu politisko partiju finansēšanu un nelikumīgu dāvinājumu pieņemšanu. Kā norāda I.Čepāne, „uz komisijas sēdi ir uzaicināti krimināltiesību eksperti, kā arī Saeimas deputāti Ainārs Šlesers un Andris Šķēle, kuri, izskatot likumprojektu pirmajā lasījumā, būtiski iebilda pret šiem grozījumiem”.

Komisija atkārtoti skatīs divus likumprojektus, kas paredz atteikties no aizklātajiem Saeimas balsojumiem par amatpersonām. „Ņemot vērā, ka abos Saeimas kārtības ruļļa grozījumu projektos konstatētas būtiskas nepilnības vai neatbilstība Satversmei, uz sēdi esam aicinājuši abu likumprojektu iesniedzēju pārstāvjus, lai viņi detalizēti skaidrotu savu piedāvājumu. Izvērtējot šos argumentus, komisija varēs pilnvērtīgi lemt par šī jautājuma tālāko virzību,” informē I.Čepāne.

Tāpat deputātu ceturtdienas darba kārtībā ir grozījumi likumā „Par tiesu varu”, kas paredz zemesgrāmatu nodaļu iekļaušanu vispārējās jurisdikcijas tiesu sastāvā un nosaka, ka līdzšinējie zemesgrāmatu tiesneši skatīs arī lietas, kas piekritīgas vispārējās jurisdikcijas tiesai, tādējādi pilnvērtīgāk izmantojot tieslietu sistēmas resursus un mazinot tiesu noslodzi.

Saeimas Juridiskās komisijas sēdes notiks 7.jūlijā plkst.12.00 un plkst.14.00 Jēkaba ielā 11, 426.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā