Informācija plašsaziņas līdzekļu pārstāvju darbam Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumos Saeimā

(04.07.2011.)

2011.gada 8.jūlijā plkst. 9.00 sasaukta Saeimas ārkārtas sēde Valsts prezidenta inaugurācijai.

Fotogrāfiem un operatoriem, kuri vēlas atspoguļot inaugurācijas sēdi un saistītos pasākumus Saeimas namā, nepieciešama speciālā akreditācija. Lai pieteiktu akreditāciju, lūdzam rakstīt uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanīt pa tālruni 67087244. Mediju pārstāvjiem, kuri ir akreditēti darbam Saeimā, lūdzam norādīt vārdu un uzvārdu, bet citiem fotogrāfiem un operatoriem - vārdu, uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto mediju. Speciālo akreditāciju iespējams pieteikt līdz 2011.gada 6.jūlija plkst. 16.00.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, lūdzam katru plašsaziņas līdzekli pieteikt ne vairāk kā vienu fotogrāfu vai operatoru. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju pieteikšana negarantē akreditācijas piešķiršanu. Par akreditācijas piešķiršanu mediju pārstāvjus informēsim personīgi.

Speciālās akreditācijas kartes varēs izņemt, personīgi ierodoties Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, Jēkaba ielā 16, 114.telpā, līdz 8.jūlija plkst. 8.30.

Vēršam uzmanību, ka minētajos pasākumos būs iespējama tikai speciālo akreditāciju ieguvušo fotogrāfu un operatoru klātbūtne. Mediju pārstāvji ar pastāvīgo, terminēto vai vienreizējo akreditāciju inaugurācijas sēdes laikā varēs uzturēties Balsošanas zālē.

8.jūlija Saeimas ārkārtas sēdē lūdzam plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ievērot apģērba etiķeti – uzvalks kungiem un lietišķs kostīms dāmām.

Atgādinām, ka Saeimas namā akreditācijas karte jānēsā piestiprināta pie apģērba redzamā vietā. Ierodoties Saeimā, lūdzam rēķināties ar laiku drošības pārbaudei.

Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumi Saeimā 8.jūlijā

Laiks

Pasākums

Vieta

9.00

Valsts prezidenta inaugurācijas sēde

Saeimas sēžu zāle

Fotogrāfu un operatoru ierašanās Saeimas sēžu zālē līdz plkst. 8.50. Sēde provizoriski ilgst līdz
plkst. 9.20. Mediju pārstāvji paliek Sēžu zāles deputātu sektora aizmugurējā ejā līdz sēdes beigām. Pēc sēdes beigām Sabiedrisko attiecību biroja darbinieki pavada fotogrāfus un operatorus uz Balto zāli.

Laiks

Pasākums

Vieta

9.30

Valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija Valsts prezidentam Andrim Bērziņam

Baltā zāle

Fotogrāfi un operatori pēc Sabiedrisko attiecību biroja darbinieku uzaicinājuma ieņem presei paredzētās vietas. Iespēja filmēt un fotografēt visas ceremonijas laikā. Pēc ceremonijas beigām Sabiedrisko attiecību biroja darbinieki pavada fotogrāfus un operatorus uz Sarkano zāli.

Laiks

Pasākums

Vieta

9.50

Valsts prezidenta uzruna

Sarkanā zāle

Fotogrāfi un operatori pēc Sabiedrisko attiecību biroja darbinieku uzaicinājuma ieņem presei paredzētās vietas. Iespēja fotografēt un filmēt uzrunas laikā. Pēc uzrunas mediju pārstāvji Sabiedrisko attiecību biroja darbinieku pavadībā atstāj Sarkano zāli.

 

Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem