Saeima apstiprina deputāta mandātus Madaram Lasmanim un Inesei Aizstrautai

(01.07.2011.)

Saeima piektdien, 1.jūlijā, apstiprināja 10.Saeimas deputāta pilnvaras Madaram Lasmanim un Inesei Aizstrautai.

M.Lasmanis Saeimā iestājās uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Izmaiņas bija nepieciešamas, jo 10.Saeimas deputāta mandātu nolika Klāvs Olšteins un deputāta pilnvaras ieguva Jānis Reirs, kurš jau iepriekš Saeimas sastāvā bija iestājies uz laiku, kamēr attiecīgie deputāti pilda ministru pienākumus.

Savukārt Inese Aizstrauta, kas Saeimā ievēlēta no partiju apvienības „Zaļo un Zemnieku savienība” Vidzemes vēlēšanu apgabala, Saeimas sastāvā iestājās deputāta Andra Bērziņa vietā, kurš ievēlēts Valsts prezidenta amatā. I.Aizstrauta 10.Saeimas deputātes mandātu ieguva, jo Indulis Jansons, kurš tika uzaicināts iestāties Saeimas sastāvā, no deputāta pilnvarām atteicās, savukārt Laimim Šāvējam jau ir deputāta mandāts uz laiku.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu M.Lasmanis un I.Aizstrauta Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu. Svinīgajā solījumā deputāts apņemas būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. Tāpat deputāts apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā